Продовжую свій звіт (
начало:  Садиба братів Бергманів)
Після відвідин Садиби братів Бергманових, збираюся проїхати пару-трійку кілометрів до села Безбородькова (Олександрівка). Там знаходиться усипальниця, вірніше все що залишилося від усипальниці Савельєвих.
Дорого місцевого значення, но асфальтована. Назву селищ не пишу, взвязку с обставинами в нашій країні, но в одном із селищ був просто автобан європейського рівня...
А потім почався танкодром 

Але це мене не зупинило... Я знав куди їду і що хочу побачити.
Тут трохи зроблю акцент з історії.
До 2022 року усипальницю називали Бозбородьковою, але насправді її побудував онук князя О.А. Безбородька, Яків Якович Савельєв. Тому правильно говорити про усипальницю Савельева, а Бозбородько.
Кому цікава істина, прошу прочитати цей матеріалА я продовжу, без заглиблення в історичні події.
Над селами Безбородьковим і Письмечевим, на високому степовому кургані підносяться руїни загадкової культової споруди, навколо якої збереглися легенди.
Проїжджаю по "танкодрому", вірніше по направленню, справа побачив каплицю
Коли изучав місцевість, то бачив на картах, що є під'їзд, то му через пахоту їхати не хотілося. Поїхав об'їжджати поле та шукати заїзд до кургану. По карті було видно, що є дві дороги у бік кургану. Перша дорога вела до цвинтаря, друга на рештки сільськогосподарської ферми, на якій стояв шлагбаум. Повернувся на перший поворот і поїхав у бік цвинтаря, в принципі, це було правильне рішення (див. відео).
Машину залишив на цвинтарі, на сам курган піднімався пішки.

На цьому пожалуй і все.
Бажаю всім здоровья, мирного неба.
_________________________________________________________________________________________