В травні вирішив кинуть декілька панелей на кришу, думаю знадобляться. Є аккум 12в 240АГ літій, інвертор 1квт. Хай будуть))
Купив панелі, давай шукати хто поставить, або дуже заняті всі, або ціну не складуь, Х2 від риночної вартості...
Ну думаю з братом почепим. Виявився у мене знайомий, який займається сонцем, поспілкувався з ним, і він дав контакт чоловіка, якому вони з криши зняли панелі і поставили в город. тобто у нього є матеріал для крепіжу на дах, супер, поїхав і набрав крепежів як дурак фантиків)) за дуже сприятловою ціною, ще й трохи провода на додачу...
Ну то й добре, накидав на всю кришу мотажних планок, кинув дві панелі і думаю собі, обіцяють проблеми зі світлом, мабуть треба трохи серьознішій підхід...
Замовив собі гібридний інвертор на 6 квт з можливістю продажу в мережу. Аккумулятор думав свій переробити.
Пошукав, поцікавився, вирішив зібрати новий на 9 квт. 14S3P. Їз нових Li-NMC елементів. БМС Jkong, на мій погляд, і по відкликам найкраща на данний час. Декілька мінусів звичайного літія перед LiFePo4 не пожаронебезбечність, і не така швидка зарядка.
Так як батарейка в гаражі, то не дуже переймаюсь, в будино би ставив тільки LiFePo4.
І вуаля. У мене невеличка сонячна станція... Панелей мабудь восени докидаю, як ажіотаж і ціна спаде. Тепер відключєння не турбують. навіть кондіціонер не вимикаю...